Diabétesz Edukáció tréning sorozat

A tréning sorozatban elsősorban a helyes diétás étrend kialakítására helyezzük a hangsúlyt, de megismerheti a cukorbetegséggel, valamint a cukorbetegek számára ajánlott mozgásterápiával kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat is. Tanuljon interaktívan és tesztelje tudását a cukorbetegségről, az egészségmegőrző táplálkozásról és a mozgásterápiáról!

A cukorbetegség 24 órás kezelést igényel és a hatékony kezelés alapja a helyes táplálkozás és étrend, valamint a mozgásterápia!

A sikeres kezeléshez a kezelőorvosa és a dietetikus munkája mellett fontos, hogy gyakorlott legyen olyan önkezelési kulcs kérdésekben, mint:

  • táplálkozás, fizikai aktivitás,
  • vércukor-önellenőrzés,
  • gyógyszeres/inzulinos kezelés,
  • problémahelyzetek megoldása,
  • rizikócsökkentés (pl. túlsúly mérséklése)

A 12 részből álló Diabétesz Edukáció tréningsorozat a cukorbetegség önmenedzseléséhez nyújt segítséget minden cukorbetegséggel élőnek.

Tovább a kurzusokra

Diabétesz Edukáció - interaktív videó sorozat (új videó)

Szakmai háttér

A gyógyszerkutatás eredményes fejlődésének köszönhetően az 1-es és 2-es típusú cukorbetegség kezelésére egyre újabb és hatékonyabb készítmények jelennek meg a gyógyszerpiacon, mindezek ellenére sem a kezelési eredmények, sem a szövődmények kialakulásának visszaszorítása nem mutat lényeges javulást.

Tovább az oldalra

Szakértőink

Dr. Hidvégi Tibor PhD

belgyógyász, diabetológus, obezitológus, lipidológus

Bővebben
Kicsák Marian

dietetikus, egészségügyi szakoktató, andragógus, inzulinpumpa-terápia oktató

Bővebben
Molnár Ágnes

diabetológiai edukátor, gyógytornász, okleveles Komplex Rehabilitációs Szakember

Bővebben

Partneroldalak